Fit Beza z musem malinowym, kremem chałwowym d-nuts i borówkami

Co potrzebujesz?

  • 3 białka
  • 150 g erytrytulu d-nuts
  • 1,5 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • kilka kropel soku z cytryny
  • szczypta soli
  • krem chałwowy d-nuts
  • 80 g borówek
  • 150 g malin

Przygotowanie

1. Białka razem ze szczyptą soli ubić na sztywną masę.
2. Kontynuować ubijanie powoli dodając małymi porcjami erytrytol.
3. Gdy masa będzie gotowa, należy dodać do niej mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
4. Za pomocą łyżki wyłożyć uzyskaną masę na blachę pokrytą papierem do pieczenia, formując przy tym małe bezy. Do tego celu można wykorzystać również szpryce cukierniczą z ozdobną tylką.
5. Bezy włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C i zmniejszyć temperaturę do 150°C.
6. Bezy piec ok. 50 min, następnie na godzinę pozostawić do wysuszenia w ciepłym piekarniku.
7. Gotowe bezy udekorować musem malinowym, przygotowanym ze zblendowanych malin z erytrytolem kremem chałwowym d-nuts oraz borówkami.

*Krem chałwowy można zastąpić innym, np. kokosowym, orzechowym lub o smaku białej czekolady z orzechami.


Smacznego!


Przepis autorstwa @mirabelldream

Zapraszamy do kontaktu

Szybka reklamacja




    Call Now Button