Co potrzebujesz ?
- 400ml bulionu
- cebula 1 szt.
- 300g pieczarek
- 50g orzechów nerkowca
- 40g śmietany lub jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki suszonego lubczyku
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
- 4 spore ziemniaki
Przygotowanie:
1.Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i ją zeszklić po czym dodać do niej oczyszczone oraz pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć około 7 minut do momentu zrumienienia. Do tak przygotowanych pieczarek należy dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, lubczyk i zalać całość bulionem. Gotować do momentu gdy ziemniaki będą miękkie, po czym całość dokładnie zmiksować blenderem z dodatkiem nerkowców, śmietany lub jogurtu naturalnego na gęsty krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę można podawać posypaną natką pietruszki i nerkowcami oraz z kawałkami tortilli.
Ostatnie wpisy
Kategorie
Tagi
ciasto
ciasto korzenne
daktyle
domowa granola
domowa nutella
domowe wypieki
fit sernik
fit wypieki
granola
kostki kokosowe
mąka
mąka migdałowa
nutella
orzechy
orzechy laskowe
owsianka
pieczenie bez mąki
proste wypieki
przepis
sernik
sernik bez pieczenia
sernik na zimno
sernik z orzechów
szarlotka
wypieki
zdrowe śniadanie
śniadanie
Najnowsze komentarze