Tarta z migdałami

 Co potrzebujesz ?

Składniki na spód tarty:

  • 150g daktyli
  • 70g płatków owsianych
  • 60g migdałów
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • kilka łyżek wody pozostałej po namoczeniu daktyli

Krem czekoladowy:

  • 2 awokado
  • 2 banany
  • 4 łyżeczki kakao
  • 3 łyżeczki erytrytolu lub innego słodzika
  • 2 łyżki napęczniałej żelatyny w kilku łyżkach wody

Do dekoracji:

  • 2 banany
  • migdały

Przygotowanie:

1.Do misy blendera wrzucić wszystkie składniki i zmiksować na jednolitą masę. Następnie wyłożyć nią dokładnie całą blaszkę do tarty i włożyć do lodówki.
2.W kolejnym etapie ponownie do misy blendera wrzucić awokado, banany, kakao, erytrytol i całość dokładnie zmiksować na jednolitą gładką masę po czym pod sam koniec delikatnie wlewać rozpuszczoną w rondelku żelatynę zahartowaną w kilku łyżkach kremu czekoladowego i jeszcze przez chwilę miksować. Całość wylać na schłodzony spód tarty wyłożony bananami pokrojonymi w plasterki. Tartę udekorować migdałami i po raz kolejny włożyć do lodówki na kilka godzin.

Przepis autorstwa @fit_gosiasamosia

Zapraszamy do kontaktu

Szybka reklamacja




    Call Now Button