Sernik z nerkowców z waniliową nutą

Co potrzebujesz?

Sernik – masa

• 300 g nerkowców dnuts

• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

• 4 łyżki cukru / ksylitolu (lub innego zamiennika)

• 2 łyżki soku z cytryny

• 4 łyżeczki oleju kokosowego

• 200 ml napoju roślinnego np. migdałowego

Spód

• 50 g migdałów naturalnych dnuts

• 50 g orzechów włoskich dnuts

• 5 łyżek płatków owsianych

• 8 daktyli suszonych dnuts (40 g)

• 3 łyzeczki oleju kokosowego

Wykonanie:

Nerkowce moczymy w wodzie co najmniej 6 godzin (a najlepiej całą noc). Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 5 minut, a następnie odlewamy wodę. Wszystkie składniki na spód mielimy w blenderze i wykładamy formę, o średnicy 18 cm masą i wkładamy do lodówki.

Odlewamy wodę z nerkowców, a następnie wszystkie składniki na sernik przekładamy do blendera i mielimy na gładką masę. Przekładamy do formy na spód schłodzony w lodówce i sernik jest gotowy do jedzenia. Smacznego!

Zapraszamy do kontaktu

Szybka reklamacja