Malinowy sernik chia

 Co potrzebujesz ?

Składniki na blaszkę 18cm

  • 600g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego
  • 2 galaretki malinowe (po 75g)
  • 5 łyżek nasionek Chia
  • 0,5 łyżki erytrtolu lub innego słodzika
  • biszkopciki bez cukru
  • maliny
  • 500ml wody
  • odrobiną mleka do moczenia biszkoptów

Przygotowanie:

1.W zagotowanej wodzie dokładnie rozpuścić galaretki z erytrtolem i odstawić do przestudzenia.
2.Gdy galaretka będzie już chłodna wlać ją do misy robota kuchennego w której znajduje się ser oraz nasionka Chia i całość dokładnie zmiksować na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowany ser należy odstawić na 30min na bok by nasionka lekko napęczniały i nie opadały na dno.
3.W wyłożonej papierem do pieczenia foremce ułożyć jedną warstwę na drugiej biszkoptów namoczonych w mleku, a następnie wylać na to całą masę serową dokładnie rozmieszaną z nasionami. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin. Gdy sernik już stężeje udekorować malinami i opcjonalnie rozetkami z sera twarogowego lub bitej śmietany.

Przepis autorstwa @fit_gosiasamosia

Zapraszamy do kontaktu

Szybka reklamacja




    Call Now Button