Fit orzechowiec

 Co potrzebujesz ?

SPÓD

  • 150g płatków owsianych
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • 50ml mleka migdałowego/owsianego/kokosowego/krowiego
  • 1 łyżka daktylowego syropu lub erytrytolu
  • 1 łyżka oleju kokosowego

SOLONY KARMEL

  • 250g suszonych daktyli namoczonych w wodzie
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • odrobina soli
  • 1 łyżka oleju kokosowego

WIERZCH

  • 2 garści orzechów ziemnych
  • 60g rozpuszczonej gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

1.Do misy blendera wrzucić płatki owsiane, mąkę migdałową, słodzidło, olej kokosowy i całość zmiksować na jednolitą masę. Wyłożyć nią dokładnie całą foremkę wyłożona papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na 30 min.

2.W następnym etapie do misy blendera wrzucić namoczone we wrzącej wodzie daktyle, masło orzechowe, sól, olej kokosowy i całość zmiksować na jednolitą, gładką i gęstą masę. Następnie wyłożyć ją na schłodzony spód.

3.Na wierzch solonego karmelu z daktyli wysypać równomiernie orzechy ziemne, a całość polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą i wstawić do lodówki do porządnego schłodzenia.

Przepis autorstwa @fit_gosiasamosia

Zapraszamy do kontaktu

Szybka reklamacja




    Call Now Button