Wegańskie babeczki czekoladowe
Co potrzebujesz ?
- 1,5 szklanki mąki
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
- 0,5 szklanki cukru daktylowego
- szczypta soli
- 2 garści orzechów pekan
- 1 szklanka mleka sojowego
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- gorzka czekolada
Przygotowanie:
1. W jednej misce wymieszać mokre składniki: olej, mleko.
2. Do osobnej miski przesiać wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszać.
Połączyć suche i mokre składniki. Całość dokładnie wymieszać.
3. Gotową masę odstawić na kilka minut.
4. Masę nałożyć do foremek na babeczki.
5. Babeczki piec przez około 25-30 minut, w nagrzanym do 180°C piekarniku.
6. Po upieczeniu polać roztopioną czekoladą i obłożyć orzechami pekan.
Smacznego!
Przepis autorstwa @kawawpodrozy
Ostatnie wpisy
Kategorie
Tagi
ciasto
ciasto korzenne
daktyle
domowa granola
domowa nutella
domowe wypieki
fit sernik
fit wypieki
granola
kostki kokosowe
mąka
mąka migdałowa
nutella
orzechy
orzechy laskowe
owsianka
pieczenie bez mąki
proste wypieki
przepis
sernik
sernik bez pieczenia
sernik na zimno
sernik z orzechów
szarlotka
wypieki
zdrowe śniadanie
śniadanie
Najnowsze komentarze