Wegańskie babeczki czekoladowe

 Co potrzebujesz ?

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 0,5 szklanki cukru daktylowego
  • szczypta soli
  • 2 garści orzechów pekan
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • 1/3 szklanki oleju roślinnego
  • gorzka czekolada

Przygotowanie:

1. W jednej misce wymieszać mokre składniki: olej, mleko.
2. Do osobnej miski przesiać wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszać.
Połączyć suche i mokre składniki. Całość dokładnie wymieszać.
3. Gotową masę odstawić na kilka minut.
4. Masę nałożyć do foremek na babeczki.
5. Babeczki piec przez około 25-30 minut, w nagrzanym do 180°C piekarniku.
6. Po upieczeniu polać roztopioną czekoladą i obłożyć orzechami pekan.

Smacznego!

Przepis autorstwa @kawawpodrozy

Zapraszamy do kontaktu

Szybka reklamacja




    Call Now Button