Lody jogurtowe z mango
Co potrzebujesz?
- 330 g jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki erytrytolu lub cukru kokosowego d-nuts
- 250 g suszonego mango d-nuts
- 130 ml soku ananasowego lub pomarańczowego
- Patyczki do lodów
- Foremki do lodów (polecamy te silikonowe ?)
Przygotowanie
1. Suszone mango zalać dzień wcześniej wrzątkiem i odstawić do namoknięcia.
2. Jogurt grecki przełożyć do naczynia, dodać erytrytol lub cukier kokosowy i dokładnie wymieszać.
3. Masę włożyć do lodówki na ok. godzinę. W trakcie chłodzenia, masę należy kilkukrotnie dokładnie wymieszać.
4. Odcedzić mango i zmiksować razem z sokiem.
5. Uzyskany mus owocowy gotować do momentu zgęstnienia. Odstawić do wystudzenia.
6. Zimną masę oraz mus przełożyć do silikonowych foremek do lodów i włożyć patyczki.
7. Lody należy chłodzić w zamrażalniku przez całą noc.
* Przed zamrożeniem końcówki lodów można posypać ulubioną mieszanką płatków owsianych. Gorąco polecamy tą wakacyjną d-nuts ?
Smacznego!
Ostatnie wpisy
Kategorie
Tagi
ciasto
ciasto korzenne
daktyle
domowa granola
domowa nutella
domowe wypieki
fit sernik
fit wypieki
granola
kostki kokosowe
mąka
mąka migdałowa
nutella
orzechy
orzechy laskowe
owsianka
pieczenie bez mąki
proste wypieki
przepis
sernik
sernik bez pieczenia
sernik na zimno
sernik z orzechów
szarlotka
wypieki
zdrowe śniadanie
śniadanie
Najnowsze komentarze