Krem z nerkowcami

Co potrzebujesz ?

  • 400ml bulionu
  • cebula 1 szt.
  • 300g pieczarek
  • 50g orzechów nerkowca
  • 40g śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 0,5 łyżeczki suszonego lubczyku
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 4 spore ziemniaki

Przygotowanie:

1.Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i ją zeszklić po czym dodać do niej oczyszczone oraz pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć około 7 minut do momentu zrumienienia. Do tak przygotowanych pieczarek należy dodać  pokrojone w kostkę ziemniaki, lubczyk i zalać całość bulionem. Gotować do momentu gdy ziemniaki będą miękkie, po czym całość dokładnie zmiksować blenderem z dodatkiem nerkowców, śmietany lub jogurtu naturalnego na gęsty krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę można podawać posypaną natką pietruszki i nerkowcami oraz z kawałkami tortilli.

Zapraszamy do kontaktu

Szybka reklamacja




    Call Now Button